ikään liittyvä silmänpohjan rappeuma, mitä tapahtuu

Kuivalla ikään liittyvä silmänpohjan rappeuma (kuiva AMD), solut ja verisuonten alla makulan alkaa ohut ja murtaa vanhetessaan.

Silmänpohjan rappeuma on johtava syy näön menetyksen yli 60 vuotta Se syntyy, kun pieni keskeinen osa verkkokalvoa, joka tunnetaan makulan heikkenee. Verkkokalvo on valoa tunnistava hermokudoksen on silmän takaosassa. Koska tauti kehittyy henkilön iästä, se on usein kutsutaan ikään liittyvä silmänpohjan rappeuma (AMD). Vaikka silmänpohjan rappeuma on juuri koskaan täysin sokaiseva kunnossa, se voi aiheuttaa merkittävää näkövammaisuutta; Siellä …

Saatat olla tautia useita vuosia ennen kuin se vaikuttaa, kuinka voit lukea, ajaa, ja tehdä jokapäiväisiä toimintoja. Jos sinulla on AMD vain yksi silmä, et välttämättä huomaa pieniä näköhäiriöt, koska ennallaan silmä automaattisesti kompensoi näköhäiriöitä sisään toiseen silmään.

Pieni osa ihmisistä, jotka ovat kuivassa AMD kehittyy lopulta märkä AMD.

Wet AMD alkaa kasvua epänormaali verisuonten makulan alle. Nämä verisuonet katkaista helposti. Ne vuotaa verta ja nestettä ja aiheuttaa arpikudosta, jotka kaikki työntävät makulan. Ne muuttavat makulan muoto ja aiheuttaa sen lähettää vääristyneitä kuvia aivoihin. Suorat linjat alkaa näkyä aaltoileva tai kaareva, ja esineet voivat tuntua omituisen muotoinen tai pienempi.

Arpikudos myös katkaisee makulan normaalista tukea solut, jotka se tarvitsee toimiakseen. Hermosolujen makulan alkavat kuolla, aiheuttaa keskeisen näön menetyksen.

Jos ei hoideta, arpi alapuolella makulan voi jatkaa kasvuaan, joka vaikuttaa yhä enemmän hermosolujen makulan. Näön menetys pahenee kun yhä makulan tulee mukana. Koko makulan voi hävittää tämän prosessin, tuloksena täydellinen keskeisen näön menetyksen.

Hoito voi joskus viivyttää tai estää näön menetys, mutta se ei voi kääntää näön menetys, joka on jo tapahtunut.

Märillä AMD, näön menetys voi tapahtua nopeasti muutamassa kuukaudessa tai jopa viikkoja. Tämä voi olla vaikea sopeutua näön menetyksen.

Vaikka AMD saattaa vaikuttaa keskeisen näön, se ei aiheuta täydellistä sokeutta. Ja useimmat ihmiset pitävät hyvä puoli visio.