Kysy lääkäri: tupakointi Q & A

lääkäri Dr. Michael Apple vastataan joihinkin kyselyihin lopettamista ja terveysriskejä tupakoinnin.

Soita Tupakointi Helpline on 0300 123 1014 (klo 7 kaksikymmentäkolme)

Lähes kolmannes tupakoitsijat polttavat vähemmän kuin 10 päivässä ja usein näe pisteen luopumassa. Mutta suurin osa sydänsairauksien riski tulee muutaman ensimmäisen savuketta päivässä.

Seuraavan kerran kun syttyy, tuntuu syke. Se nousuun minuutin kuluessa. Se on ylimääräistä työtä sydämessäsi, joka saa vähemmän verenkiertoa vuoksi nikotiini. Veresi taipumus hyytyä enemmän jokaisen savukkeen, ja hapen määrää se voi kuljettaa menee alas. Sen sijaan, hapen, veren solut kantavat hiilimonoksidia. Kaikki nämä ovat riskitekijöitä sydänsairaus.

Poltan vähemmän kuin viisi päivää. Mitä haittaa siitä?

Tupakointi vain yhden savukkeen päivässä kolminkertaistaa oman keuhkosyövän riskiä ja nostaa riskiä krooninen keuhkosairaus, sekä syövän suun, kurkun, virtsarakon syöpä, haimasyöpä ja paljon muuta.

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että riskit kasvavat tupakointi lisää, mutta kaikki riskit aloittaa vain yhden savukkeen.

Kyllä. Tupakointi vähentää kykyä seinien vatsan korjata itsensä. Siksi lisää mahdollisuuksia happo ruoansulatushäiriöt ja pohjukaissuolihaava. Jos lopettaa tupakoinnin, ruoka voi tulla paljon miellyttävämpää. Saat maistaa sitä parempi ja sitä ei todennäköisesti antaa sinulle ruoansulatushäiriöt. Jotkut ihmiset kokevat, että heidän ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) paranee, kun ne lopettaa.

Näissä olosuhteissa, veri virtaa sydämesi, jalat, munuaiset, silmät ja aivot on jo vaikuttanut, mikä lisää riskiä aivohalvauksia ja sydänkohtauksia. Muita riskejä ovat hitaasti parantavaa haavaumat ja sairastunut jalat ja varpaat, jotka saattavat vaatia amputaatio. Kun poltat, olet kaksin- tai kolminkertaistaa näitä riskejä.

Raskas tupakoitsijat, joilla on diabetes on noin kaksinkertainen mahdollisuus kuoleman sydänsairaus tai aivohalvaus kuin ne olisivat, jos he eivät tupakoi.

No. löytäminen on vaikeaa lopettaa tupakointi ei tee heikko, se tekee sinusta ihmisen. Savukkeet ovat niin koukuttava, että 70% tupakoitsijoista sanovat he haluaisivat lopettaa, mutta he silti polttaa. Useimmat ex-tupakoitsijoita yrittää lopettaa muutaman kerran, ennen kuin ne onnistuvat lopettaa hyvää.

Saan ruoansulatushäiriöt. Voisiko olla, koska poltan?

Se on nikotiini savukkeiden se fyysisesti riippuvuutta. Se pääsee verenkiertoon muutamassa sekunnissa ja muuttaa aivojen eri kemikaaleja, jotka muuttuvat mielialan ja keskittyminen.

Tupakoinnin lopettaminen voi aiheuttaa ahdistusta, ärtyneisyys ja masennus, ja nämä tunteet voidaan korottaa, jos lopetat vaihtamatta nikotiinin savukkeiden turvallinen vaihtoehto lähde.

Käyttämällä nikotiinikorvaushoitoa (NRT) voi auttaa vähentämään näitä negatiivisia tunteita ja lisäävät todennäköisyyttä te pysyä pois savukkeita hyvää.

Ihmiset, jotka hengittää tupakansavulle (savu muiden ihmisten savukkeiden) hengittävät yli 4000 kemikaaleja, ainakin 50, joista tiedetään aiheuttavan syöpää. Tupakoimattomien, hengitys toisten tupakoinnin tarkoittaa lisääntynyttä keuhkosyövän riskiä, ​​sydänsairauksien ja aivohalvauksen.

Lapsille, hengitys tupakansavu tarkoittaa kaksinkertainen riski rinnassa sairauksien, kuten keuhkokuume, lantio (turvonnut keuhkojen hengitysteitä) ja keuhkoputkentulehdus, plus enemmän korvatulehduksia, hengityksen vinkuminen ja astma. Niillä on myös kolme kertaa riski saada keuhkosyöpä myöhemmin elämässä verrattuna lapsiin, jotka elävät tupakoimattomiin.

Mikä on se noin diabetes ja sydänsairaudet, joka tekee tupakointi niin vaarallista?

Paras tapa lopettaa tupakointi on siihen jossakin vaiheessa. Kuitenkin ihmiset, jotka kaataa määrä he polttavat ovat todennäköisesti lopettaa tupakointi lopulta, varsinkin jos he käyttävät lisensoitu nikotiinia sisältäviä tuotteita.

Karsiminen, yleensä korvaamalla jotkin savukkeet nikotiinia sisältävien tuotteiden, tunnetaan haittojen vähentämiseksi ja on neljä suosittelemia menetelmiä. Nämä ovat

On tärkeää muistaa, että karsiminen ei poistamalla haittaa, että tupakointi tekee, vain pysäyttäminen kokonaan tekee sen.

Paras neuvo, jos haluat vähentää tupakointia on käyttää nikotiinia sisältävä tuote korvata savukkeita et tupakoi.

Tämä ylimääräinen nikotiini toimii kahdella tavalla: ensinnäkin se voi vähentää korvaavilla tupakointia “, tämä on toimintaa ottamalla enemmän lanat ja hengittävät syvemmin savukkeiden tuottaa enemmän osuman.

Toiseksi sen avulla voit korvata asteittain savukkeiden turvallisempi vaihtoehto et tupakointia lainkaan.

Puhu paikalliseen tupakoinnin lopettamiseen palvelua lisätietoja leikkaamalla ja valikoima tuotteita, jotka voivat auttaa sinua.

Minusta on niin vaikea lopettaa tupakointi. Olenko heikko?

Savukkeet eivät vaikuta ruokahalua ja aineenvaihduntaa, ja ne tylsä ​​makuhermoja, joten ihmiset usein saada muutaman kilon, kun he luopuvat.

Tämä voidaan estää tekemällä enemmän liikuntaa ja pysyä poissa korkea-kalori elintarvikkeet. Mutta jos et saada vähän painoa, älä huoli: voit menettää sen uudelleen, kun olet lopettanut savukkeet.

Lue lisää siitä, miten lopettaa tupakointi ilman ylipainoinen.

Sijainti

Miksi passiivinen tupakointi niin terveysriski?

Miljoonat ihmiset ovat käyttäneet Savuton tuki auttaa heitä lopettamaan tupakoinnin. tänään ilmainen, todistettu tukea.

Kuusi käytännöllistä, nopeaa ja yksinkertaista vaiheita voit nyt lopettaa tupakointi

Enkö voi kaataa sen sijaan anna periksi?

Apua lopetus, mukaan lukien mitä lääkäri voi tehdä, paikallisia palveluja ja nikotiinikorvaushoitojen

Pelkään minä lihoa kun lopetan.

Etsi lopettaa tupakointi palvelut lähelläsi

Go Savuton

Pyydä apua nyt lopettaa tupakoinnin

Lopeta tupakointi