masennuslääke, monoamiinioksidaasin (MAO) estäjä

Käyttää Tämä Medicine

Merkitys Diet

Monoamiinioksidaasin (MAO) estäjiä käytetään vapauttaa tietyntyyppisten masennuksen. Ne toimivat estämällä toiminnan kemiallisen aineen nimeltä monoamiinioksidaasin (MAO) hermostossa.

Vaikka nämä lääkkeet ovat erittäin tehokkaita tietyille potilaille, ne voivat myös aiheuttaa ei-toivottuja reaktioita, jos ei oteta oikealla tavalla. On erittäin tärkeää välttää tiettyjä ruokia, juomia ja lääkkeitä samalla kun hoidetaan MAO-estäjän. Hoitohenkilökuntaan auttaa saamaan listan kuljettaa lompakko muistutuksena mitkä tuotteet kannattaa välttää.

Nämä lääkkeet ovat saatavissa ainoastaan ​​lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen, feneltsiini ja tranyylisypromiini käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Vaarallisia reaktioita kuten äkillinen korkea verenpaine voi syntyä, kun MAO-estäjät ovat otettu tiettyjen elintarvikkeiden tai juomien. Seuraavat elintarvikkeet tulisi välttää

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeitä tähän ryhmään tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Masennuslääkkeet on käytettävä varoen lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille masennus. Tutkimukset ovat osoittaneet esiintymiä lapset, nuoret ja nuoret aikuiset ajatellut itsemurhaa tai yrittää itsemurhaa kliinisissä tutkimuksissa tätä lääkettä. Enemmän tutkimus on tarpeen olla varma masennuslääkkeet ovat turvallisia ja tehokkaita lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille.

Ennen lääkkeen käyttöä

Eläinkokeet ovat osoittaneet, että nämä lääkkeet saattavat hidastaa kasvua nuorten. Siksi, muista keskustella lääkärisi käyttää näitä lääkkeitä lapsille.

Huimausta tai voi olla erityisen todennäköinen iäkkäillä potilailla, jotka ovat yleensä herkempiä kuin nuoremmilla aikuisilla näihin vaikutuksiin MAO-estäjiä.

Rajallinen tutkimuksessa raskauden aikana osoitti kohonnut synnynnäisiä epämuodostumia, jos näitä lääkkeitä otettiin 3 ensimmäisen kuukauden aikana. Eläinkokeissa MAO-estäjät aiheutti kasvun hidastuminen ja lisääntynyttä kiihtymystä vastasyntyneen kun erittäin suuria annoksia annettiin äidille raskauden aikana.

Tranyylisypromiini erittyy äidinmaitoon, sitä ei tiedetä, onko isocarboxazid tai feneltsiini erittyy äidinmaitoon. Ongelmat imeväiset ei ole raportoitu.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät jotakin näistä lääkkeistä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tähän lääkeryhmään kuuluvat lääkkeet, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla kohdella sinulle lääkityksen tässä luokassa tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tähän lääkeryhmään kuuluvat lääkkeet, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Käyttämällä lääkkeitä tässä luokassa jokin seuraavista ei suositella. Lääkäri voi päättää olla kohdella sinulle lääkityksen tässä luokassa, muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Käyttämällä tähän lääkeryhmään kuuluvat lääkkeet, joilla on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät lääkettä, tai antaa erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa lääkkeiden tämän luokan. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Joskus tätä lääkettä on otettava useita viikkoja, ennen kuin alkaa tuntea paremmin. Lääkärin tulisi tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, erityisesti ensimmäisten kuukausien hoidon, varmista, että tämä lääke toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

MAO-estäjät voidaan ottaa ruoan kanssa tai ilman tai täyden tai tyhjään vatsaan. Kuitenkin, jos lääkäri kertoo ottamaan lääkettä tietyllä tavalla, ota se tarkasti käyttöohjeiden mukaan.

Annos lääkkeet tässä luokassa on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräinen annos näistä lääkkeistä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on 2 tunnin kuluessa seuraavan annoksen, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Oikea käyttö Tämä Medicine

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Kun otetaan tiettyjen ruokien, juomien tai muiden lääkkeiden, MAO-estäjät voivat aiheuttaa erittäin vaarallisia reaktioita kuten äkillinen korkea verenpaine (kutsutaan myös hypertensiivinen kriisi). Välttämiseksi tällaisia ​​reaktioita, noudata seuraavia sääntöjä varovaisuutta

Tämä lääketieteen lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääkkeitä, jotka hidastavat hermostoon, aiheuttaen mahdollisesti uneliaisuutta). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke heinänuha, muita allergioita, tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkettä; reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, barbituraatit, lääketiede epilepsiaan, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkäriltä ennen jokin yllä mainituista, kun käytät tätä lääkettä.

Tarkista lääkäriltä tai sairaalan päivystyspoliklinikalle heti jos vaikea päänsärky, niskajäykkyys, rintakipu, nopea syke, pahoinvointia tai oksentelua, kun käytät tätä lääkettä. Nämä voivat olla oireita vakava sivuvaikutus, että pitäisi olla lääkärin huomiota.

Älä lopeta tämän lääkkeen ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun pienentää vähitellen määrää käytössä ennen lopettamista kokonaan.

Varotoimet Vaikka lääkkeen käyttämisen

Huimaus, tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat ylös makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti saattaa auttaa. Kun saat ylös makuulla, istu reunalla sängyn jalat roikkuvat 1 tai 2 minuuttia. Sitten seisomaan hitaasti. Jos ongelma jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

Tämä lääke voi aiheuttaa näön hämärtyminen tai aiheuttaa joillekin ihmisille uneliaisuutta tai valppauden kuin ne ovat normaalisti. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et pysty näkemään hyvin tai eivät ole hälytys.

Masennuslääkkeet voivat aiheuttaa joillekin ihmisille olla levoton, ärtynyt tai näyttää muun epänormaalin käyttäytymisen. Se voi myös aiheuttaa joillekin ihmisille itsetuhoajatuksia ja taipumuksia tai tulla enemmän masentunut. Jos sinä tai hoitaja huomaa mitään näistä haittavaikutuksista, kerro heti lääkärille.

Ennen kuin minkäänlaista leikkausta, hammashoito, tai kiireellistä hoitoa, kerro lääkärin tai hammaslääkäri vastuussa että käytät tätä lääkettä tai on käyttänyt sitä viimeisen 2 viikon aikana. MAO estäjät yhdessä lääkkeiden, joita käytetään leikkauksen aikana tai hammaslääkärin tai hätätilanteessa hoidot voivat lisätä riskiä vakavia sivuvaikutuksia.

Lääkäri saattaa haluta voit tehdä henkilökortti, jossa todetaan, että käytät tätä lääkettä.

Potilaille, joilla on angina pectoris (rintakipu)

Diabeetikoilla

Kun lopettaa lääkkeen käyttämisen, sinun on edelleen noudatettava sääntöjä varoituksen vähintään 2 viikkoa koskevat ruokaa, juomaa ja muita lääkkeitä, koska nämä asiat voivat edelleen reagoida MAO-estäjät.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Lopeta lääkkeen ja saada hätätilanteessa apua välittömästi, jos jokin seuraavista vaikutukset ilmenevät

Tarkista lääkäriltä mahdollisimman pian, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.