masennuslääkkeet: saat vinkkejä selviytymään sivuvaikutuksia

esittely

Masennuslääkkeet voivat aiheuttaa epämiellyttäviä sivuvaikutuksia. Oireet, kuten hermostuneisuutta, päänsärkyä ja vatsavaivoja ovat yhteisiä aluksi. Monille näistä parantaa muutaman viikon alkaa masennuslääke. Joissakin tapauksissa kuitenkin, masennuslääkkeet aiheuttaa haittavaikutuksia, jotka eivät katoa.

Keskustele lääkärin tai mielenterveyden tarjoaja haittavaikutuksia sinulla on. Harvoin, masennuslääkkeet voivat aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia, jotka on käsiteltävä heti.

Jos haittavaikutuksia näyttävät sietämätöntä, saatat olla houkutus lopeta masennuslääke tai vähentämään annosta itse. Älä tee sitä. Oireesi saattavat palata, ja lopettaminen masennuslääke yhtäkkiä saattaa aiheuttaa vieroitusoireita kaltaisia ​​oireita.

Klikkaa linkkejä vasemmalla näet selviytymisstrategioita yleisimpien masennuslääke haittavaikutuksia.

Pahoinvointi

Pahoinvointi alkaa yleensä viikon sisällä alkaa masennuslääke. Se voi mennä pois muutaman viikon kuluttua, kun elimistö mukautuu lääkityksen.

selviytymisstrategioita

Lisääntynyt ruokahalu, painonnousu

Voit lihoa, koska nesteen kertyminen tai liikunnan puute, tai koska sinulla on parempi ruokahalu kun masennus oireet hellittää. Jotkut masennuslääkkeet ovat todennäköisemmin aiheuttaa painonnousua kuin toiset. Esimerkkejä masennuslääkkeiden, jotka voivat olla vähemmän todennäköisesti aiheuttaa painonnousua sisältävät

selviytymisstrategioita

Seksuaalinen sivuvaikutuksia

Useimmat masennuslääkkeet aiheuttavat seksuaalisia sivuvaikutuksia, joka voi kestää koko hoidon ajan. Ne voivat muun muassa sukupuolivietin heikkeneminen ja vaikeus saavuttaa orgasmi. Jotkin masennuslääkkeet voivat aiheuttaa vaikeuksia saavuttaa tai ylläpitää erektiota (erektiohäiriöiden). Selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät (SSRI) ovat omiaan aiheuttamaan seksuaalista haittavaikutuksia kuin muut masennuslääkkeet ovat.

selviytymisstrategioita

Väsymys, uneliaisuus

Väsymys ja uneliaisuus ovat yleisiä, varsinkin varhainen hoitoviikon masennuslääke.

selviytymisstrategioita

Unettomuus

Saatat kokea unettomuutta, koska jotkut masennuslääkkeet antaa lisäenergiaa. Vaikka tämä saattaa kuulostaa houkuttelevalta, se voi myös vaikeuttaa saada nukkua tai pysyä unessa – ja saatat olla väsynyt päivisin.

selviytymisstrategioita

Kuiva suu

Suun kuivuminen on yleinen haittavaikutus monia masennuslääkkeitä.

selviytymisstrategioita

Näön hämärtyminen

Näön hämärtyminen on yleinen haittavaikutus, mutta se yleensä menee pois omasta parin viikon alkaa masennuslääke. Tiettyjen masennuslääkkeiden, kuten trisyklisten masennuslääkkeiden, se voi olla jatkuva ongelma.

selviytymisstrategioita

Ummetus

Ummetus liittyy usein trisyklisiä masennuslääkkeitä, koska ne häiritsevät normaalia toimintaa ruoansulatuskanavan ja muiden elinjärjestelmien. Muut masennuslääkkeet joskus aiheuttaa ummetusta samoin.

selviytymisstrategioita

Huimaus

Huimaus on yleisempiä trisyklisiä masennuslääkkeitä ja monoamiinioksidaasin (MAO) kuin muilla masennuslääkkeillä. Nämä lääkkeet voivat aiheuttaa verenpaineen laskua, mikä aiheuttaa huimausta.

selviytymisstrategioita

Agitaatio, levottomuus, ahdistuneisuus

Agitaatio, levottomuus tai ahdistus voi johtua stimuloiva vaikutus tiettyjen masennuslääkkeiden. Vaikka on enemmän energiaa voi olla hyvä asia, se voi tarkoittaa et voi rentoutua tai istua vaikka haluat. Ole valppaana kilpailuun tai impulsiivinen ajatuksia yhdessä korkea energiaa. Jos nämä kehittyy, keskustele lääkärin heti, koska ne voivat olla merkkejä kaksisuuntainen mielialahäiriö tai muu vakava sairaus.

selviytymisstrategioita

käydä lääkärin

Ota masennuslääke ruoan kanssa, ellei toisin määrätä., Syö pienempiä, useammin ateriat.; Imeä sokerittomia Hard Candy., Juoda runsaasti nesteitä, kuten kylmää vettä tai Ginger Ale, joka on menettänyt hiilihapotuksensa.; Kokeile antasidin tai vismuttisubsalisylaatti (Pepto-Bismol, muut) .; Keskustele lääkärin annos muutoksia tai hitaasti vapautuvaa muotoa lääkityksen.

Bupropion (Wellbutrin), Sitalopraami (Celexa); Escitalopram (Lexapro), Fluoksetiini (Prozac), sertraliini (Zoloft); Venlafaksiini (Effexor XR)

Leikata makeisia ja sokeripitoisia juomia.; Valitse vähemmän kaloreita ravitsevia elintarvikkeita, kuten vihanneksia ja hedelmiä, ja välttää tyydyttyneet ja transrasvoja., Syö pienempiä, useammin ateriat ja syödä hitaammin., Pidä ruokapäiväkirjaa – seuranta, mitä syöt auttaa hallita painoa.; Pyytää neuvoja rekisteröity ravitsemusterapeutin.; Hanki säännöllinen liikunta tai harjoittaa useimpina päivinä viikossa., Keskustele lääkärisi vaihtamaan lääkkeitä, mutta saavat hyviä ja huonoja puolia.

Tarkastellaan lääkitys, joka vaatii vain kerran päivässä annoksena, ja ajoittaa seksuaalista toimintaa ennen että annosta., Keskustele lääkärin noin lisäämällä tai vaihtamalla masennuslääke, joka voi torjua näitä vaikutuksia, kuten bupropioni (Wellbutrin) .; Talk lääkärisi noin “huume loma” – pysähtymättä lääkitystä päivässä tai niin viikoittain tilapäisesti helpottaa oireita., jos olet mies, lääkitys kuten sildenafiilia (Viagra), vardenafiili (Levitra, Staxyn) tai tadalafiilin (Cialis ) voi tilapäisesti helpottaa seksuaalisia sivuvaikutuksia. Naisilla estrogeenin kerma on joskus käytetty., Keskustele kumppanin seksuaalisesta sivuvaikutuksia ja miten ne muuttuvat tarpeitasi. Säätäminen seksuaalinen rutiini voi olla apua. Esimerkiksi, ehkä pidempi esileikki ennen yhdyntää.

Ota lyhyt torkut päivän aikana.; Hanki joitakin liikuntaa, kuten kävely.; Vältä ajamista tai vaarallisten koneiden kunnes väsymys kulkee.; Ota masennuslääke yhdestä kahteen tuntia ennen nukkumaan menoa., Kerro lääkärille onko säätämällä annoksen auttaa.

Ota masennuslääke aamulla.; Vältä kofeiinia ruokaa ja juomia, erityisesti myöhään.; Hanki säännöllinen liikunta tai liikunta – mutta se loppuun useita tunteja ennen nukkumaanmenoa, jotta se ei häiritse unta., Keskustele lääkärin noin ottaen rauhoittavien lääkkeiden ennen nukkumaanmenoa., jos unettomuus on jatkuva ongelma, kysy lääkäriltäsi, kun pienellä annoksella sedatiivisten masennuslääkkeen kuten tratsodoni tai mirtatsapiini (Remeron) ennen nukkumaanmenoa voi auttaa.

Sip vettä säännöllisesti tai imeä jäällä pelimerkkejä.; Chew sokeriton purukumi tai imeä sokerittomia Hard Candy.; Vältä kofeiinia, koska se voi tehdä suussa kuivempi.; Hengitä sisään nenän kautta, ei suussa.; Harjaa hampaat kahdesti päivässä, hammaslankaa päivittäin ja nähdä hammaslääkäri säännöllisesti. Jonka kuiva suu voi lisätä riskiä saada onteloita., Keskustele lääkärin kanssa käyttämällä kosteuttava suusuihke tai toisen tuotteen, joka saattaa stimuloida syljen tuotantoa.

Keskustele lääkärin kanssa käyttämällä erityisiä silmätipat lievittää kuiviin., Keskustele lääkärin vaihtaminen on masennuslääke tai laskemalla annosta.; Hanki näöntarkastus onko näön hämärtyminen aiheuttama masennuslääke voivat pahentua taustalla silmän ongelma.

Juoda runsaasti vettä., Syödä korkea-fiber elintarvikkeet, kuten tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, leseitä, ja täysjyvätuotteita.; Hanki säännöllinen liikunta., Ota Fiber Supplement (Citrucel, Konsyl, Metamucil, muut) .; Harkitse ulosteesta pehmennysaineet jos muut toimenpiteet eivät toimi.

Rise hitaasti istuma tai seisoma-asennossa.; Käytä kaiteet, keppejä tai muita tukeva kohteita tukea., Vältä ajamista ja koneiden käyttöä.; Vältä kofeiinia, tupakan ja alkoholin., Juoda runsaasti nesteitä.; Ota masennuslääke ennen nukkumaanmenoa.

Hanki säännöllinen liikunta, kuten lenkkeily, pyöräily tai aerobic, tai tietyntyyppinen liikuntaa, kuten kävely. Keskustele ensin lääkärin siitä, mitä olisi hyvä liikuntalaji tai liikuntaa varten.; Practice syvään hengitys harjoituksia, lihasten rentoutumista tai jooga.; Keskustele lääkärisi väliaikaisesti ottamalla rentouttava tai rauhoittavien lääkkeiden tai vaihtamalla masennuslääke, joka ei ole niin stimuloiva.