masennuslääkkeet: saat vinkkejä selviytymään sivuvaikutuksia

Kuiva suu

Kuiva suu

Näön hämärtyminen

Suun kuivuminen on yleinen haittavaikutus monia masennuslääkkeitä.

Ummetus

selviytymisstrategioita

Huimaus

Näön hämärtyminen

Näön hämärtyminen on yleinen haittavaikutus, mutta se yleensä menee pois omasta parin viikon alkaa masennuslääke. Tiettyjen masennuslääkkeiden, kuten trisyklisten masennuslääkkeiden, se voi olla jatkuva ongelma.

selviytymisstrategioita

Ummetus

Ummetus liittyy usein trisyklisiä masennuslääkkeitä, koska ne häiritsevät normaalia toimintaa ruoansulatuskanavan ja muiden elinjärjestelmien. Muut masennuslääkkeet joskus aiheuttaa ummetusta samoin.

selviytymisstrategioita

Huimaus

Huimaus on yleisempiä trisyklisiä masennuslääkkeitä ja monoamiinioksidaasin (MAO) kuin muilla masennuslääkkeillä. Nämä lääkkeet voivat aiheuttaa verenpaineen laskua, mikä aiheuttaa huimausta.

selviytymisstrategioita

Agitaatio, levottomuus, ahdistuneisuus

Agitaatio, levottomuus tai ahdistus voi johtua stimuloiva vaikutus tiettyjen masennuslääkkeiden. Vaikka on enemmän energiaa voi olla hyvä asia, se voi tarkoittaa et voi rentoutua tai istua vaikka haluat. Ole valppaana kilpailuun tai impulsiivinen ajatuksia yhdessä korkea energiaa. Jos nämä kehittyy, keskustele lääkärin heti, koska ne voivat olla merkkejä kaksisuuntainen mielialahäiriö tai muu vakava sairaus.

selviytymisstrategioita

Agitaatio, levottomuus, ahdistuneisuus

Sip vettä säännöllisesti tai imeä jäällä pelimerkkejä.; Chew sokeriton purukumi tai imeä sokerittomia Hard Candy.; Vältä kofeiinia, koska se voi tehdä suussa kuivempi.; Hengitä sisään nenän kautta, ei suussa.; Harjaa hampaat kahdesti päivässä, hammaslankaa päivittäin ja nähdä hammaslääkäri säännöllisesti. Jonka kuiva suu voi lisätä riskiä saada onteloita., Keskustele lääkärin kanssa käyttämällä kosteuttava suusuihke tai toisen tuotteen, joka saattaa stimuloida syljen tuotantoa.

Keskustele lääkärin kanssa käyttämällä erityisiä silmätipat lievittää kuiviin., Keskustele lääkärin vaihtaminen on masennuslääke tai laskemalla annosta.; Hanki näöntarkastus onko näön hämärtyminen aiheuttama masennuslääke voivat pahentua taustalla silmän ongelma.

Juoda runsaasti vettä., Syödä korkea-fiber elintarvikkeet, kuten tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, leseitä, ja täysjyvätuotteita.; Hanki säännöllinen liikunta., Ota Fiber Supplement (Citrucel, Konsyl, Metamucil, muut) .; Harkitse ulosteesta pehmennysaineet jos muut toimenpiteet eivät toimi.

Rise hitaasti istuma tai seisoma-asennossa.; Käytä kaiteet, keppejä tai muita tukeva kohteita tukea., Vältä ajamista ja koneiden käyttöä.; Vältä kofeiinia, tupakan ja alkoholin., Juoda runsaasti nesteitä.; Ota masennuslääke ennen nukkumaanmenoa.

Hanki säännöllinen liikunta, kuten lenkkeily, pyöräily tai aerobic, tai tietyntyyppinen liikuntaa, kuten kävely. Keskustele ensin lääkärin siitä, mitä olisi hyvä liikuntalaji tai liikuntaa varten.; Practice syvään hengitys harjoituksia, lihasten rentoutumista tai jooga.; Keskustele lääkärisi väliaikaisesti ottamalla rentouttava tai rauhoittavien lääkkeiden tai vaihtamalla masennuslääke, joka ei ole niin stimuloiva.