parasetamoli-kodeiini suun: käyttötarkoitukset, sivuvaikutukset, yhteisvaikutukset, kuvia, varoitukset & annostelu

Yhteinen tuotemerkki (S): Parasetamoli -Codeine No.3, Parasetamoli-kodeiini No.4, Vopac

YLEISNIMI (S): parasetamoli WITH kodeiinifosfaatti

Yksi ainesosa tuote on parasetamoli. Liian paljon parasetamoli voi aiheuttaa vakavia (mahdollisesti kuolemaan johtavia) maksasairaus. Aikuiset eivät saisi kestää yli 4000 milligrammaa (4 grammaa) parasetamolia päivässä. Ihmiset, joilla on maksan vajaatoiminta ja lasten tulisi ottaa vähemmän parasetamoli. Kysy lääkäriltä tai apteekista kuinka paljon parasetamoli on turvallista ottaa.

Älä käytä muita lääkkeitä, jotka sisältävät parasetamolia kysymättä lääkäriltä tai apteekista ensin. Parasetamoli on monissa nonprescription ja reseptilääkkeet (kuten kipu / kuume huumeet tai yskää -ja-kylmä tuotteet). Tarkista tarrat kaikki lääkkeet nähdä, jos ne sisältävät parasetamolia, ja kysy apteekista, jos olet epävarma.

Hanki lääkärin apua heti, jos otat liikaa parasetamoli (yliannostus), vaikka olosi hyvin. Yliannostus oireita voivat olla pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, hikoilu, vatsan / vatsakipu, äärimmäinen väsymys, keltaisuus silmien / ihon ja tumma virtsa.

Päivittäinen alkoholin käyttö, varsinkin yhdistettynä parasetamoli saattaa vahingoittaa maksaa. Vältä alkoholia.

Lapset eivät saa käyttää tuotteita, jotka sisältävät kodeiini jälkeen tiettyjä leikkauksia (sisältäen nielurisojen / rauhasmainen poisto). Myös käytettäväksi alle 12 vuotta, älä käytä kodeiini yskän hoitoon tai kipua ellei nimenomaan ohjannut lääkäri. Käyttö kodeiinia ei suositella yskän hoitoon ja kivun lasten välillä 12 ja 18 vuotta, joilla on hengitysvaikeuksia. Jotkut lapset ovat herkempiä kodeiini ja on ollut erittäin vakava (harvoin kuolemaan johtavia) hengitysongelmia kuten hidas / pinnallinen hengitys (katso myös Side Effects jakso). Keskustele lääkärin tai apteekkiin riskeistä ja hyödyistä tätä lääkitystä.

Katso myös varoitusta jakso.

Tämä yhdistelmä lääkitys käytetään lievittää lievää tai kohtalaista kipua. Se sisältää huume kipulääkettä (kodeiini) ja ei-huume kipulääkettä (parasetamoli). Kodeiini vaikuttaa aivoissa muuttaa miten kehosi tuntuu ja vastaa kipua. Parasetamoli voi myös vähentää kuumetta.

Muu käyttö: Tässä osassa käyttötapoja tätä lääkettä, joita ei ole lueteltu hyväksytty ammatillinen merkintöjä varten huume mutta voi määrätä oman terveydenhuollon ammattilainen. Käytä tätä lääkettä tila, joka on mainittu tässä osassa vain, jos se on niin määrännyt terveydenhuollon ammattilainen.

Tämä lääkitys voidaan käyttää myös tukahduttaa yskä.

Katso myös varoitusta jakso.

Ottamaan lääkkeensä suun kautta lääkärin ohjeiden mukaan. Voit ottaa tämän lääkkeen kanssa tai ilman ruokaa. Jos olet pahoinvointia, se voi auttaa ottamaan lääkkeen ruoan kanssa. Kysy lääkäriltä tai apteekista muita tapoja vähentää pahoinvointia (esim makuulla 1 2 tuntia niin vähän pään liikkeitä kuin mahdollista).

Jos käytössä nestemäisessä muodossa tämän lääkitystä, käytä lääkitystä mittalaite huolellisesti mitata määrätyn annoksen. Älä käytä kotitalouksien lusikalla, koska et voi saada oikea annos. Jos käytät keskeyttämistä, ravista pulloa hyvin ennen jokaista annosta.

Annostus perustuu sairaudestasi ja hoitovaste. Älä lisätä annoksen, ota lääkitys useammin, tai ottaa se pidempään kuin määrätty. Oikein lopettaa lääkityksen kun niin suunnattu.

Kipulääkkeiden toimivat parhaiten, jos niitä käytetään ensimmäisiä merkkejä kivusta esiintyy. Jos odottaa, kunnes kipu on pahentunut, lääkitys ei välttämättä toimi yhtä hyvin.

Jos on meneillään kipua (esimerkiksi syöpään), lääkäri saattaa pyytää myös pitkävaikutteisia huume lääkitys. Siinä tapauksessa tämä lääkitys voidaan käyttää äkillisen (läpilyöntikipu) vain tarvittaessa. Muut ei-huume kipulääkkeiden (kuten naprokseeni, ibuprofeeni) voidaan myös määrätä tätä lääkitystä. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysyttävää tästä tuotteesta turvallisesti muiden lääkkeiden kanssa.

Tämä lääkitystä voi aiheuttaa vieroitusoireita, varsinkin jos sitä on käytetty säännöllisesti jo pitkään tai suurina annoksina. Tällaisissa tapauksissa vieroitusoireita (kuten levottomuutta, kastelu silmät, vuotava nenä, pahoinvointi, hikoilu, lihaskivut) voi esiintyä jos yhtäkkiä lopettaa käyttämällä tätä lääkitystä. Voit estää vieroitusoireet, lääkäri saattaa pienentää annosta vähitellen. Kysy lääkäriltä tai apteekista lisätietoja, ja ilmoittaa mahdollisista vieroitusoireiden heti.

Kun tämä lääkitystä käytetään pitkään, se ei välttämättä toimi yhtä hyvin. Keskustele lääkärisi kanssa, jos tämä lääkitys lakkaa toimimasta hyvin.

Yhdessä sen etuja, tämä lääkitys voi harvoin aiheuttaa epänormaalia huumeenetsintäkäyttäytymistä, (riippuvuus). Tämä riski voidaan korottaa, jos olet väärin alkoholia tai huumeita aiemmin. Toteutettava tämän lääkitystä täsmälleen määrätty vähentää riskiä riippuvuuden.

Kerro lääkärille, jos kipu jatkuu tai pahenee.

Katso myös varoitusta jakso.

Pahoinvointi, oksentelu, ummetus, huimaus, huimaus, tai uneliaisuutta saattaa esiintyä. Jotkut näistä haittavaikutuksista saattavat laskea sen jälkeen, kun olet käyttänyt tätä lääkettä jonkin aikaa. Jos jokin näistä vaikutuksista jatkuvat tai pahenevat, kerro lääkärille tai apteekkiin välittömästi.

Voit estää ummetusta, syödä ruokavalio riittävä kuidun, juo runsaasti vettä, ja liikunta. apua valinnassa laksatiivinen (kuten stimulantti tyyppiä ulosteet huuhteluaine).

Voit vähentää riskiä huimausta ja pyörrytystä, nouse ylös hitaasti noustessa istuma- tai makuuasennossa.

Muista, että lääkäri on määrännyt tätä lääkettä, koska hän on päättänyt selvitetyn hyötyä sinulle on suurempi kuin haittavaikutusten riski. Monet ihmiset käyttävät tätä lääkettä ei ole vakavia sivuvaikutuksia.

Kerro lääkärille heti, jos sinulla on vakavia sivuvaikutuksia, kuten: henkinen / mielialan muutokset (esim ahdistuneisuus, masennus, hallusinaatiot), kovan vatsan / vatsakipu, Virtsaamisvaikeuksia, muutos virtsaneritystä, nopea / hidas syke, näköhäiriöt.

Hanki lääkärin apua heti, jos jokin hyvin vakavia haittavaikutuksia, kuten: pyörtyminen, takavarikkoa.

Kodeiinia muutetaan vahvaksi huumausaineen (morfiini) elimistössä. Joissakin ihmisiä, tämä muutos tapahtuu nopeammin ja täydellisemmin kuin tavallista, mikä lisää riskiä hyvin vakavia haittavaikutuksia. Hanki lääkärin apua heti, jos havaitset jonkin seuraavista: hidas / hengitysdepressio, epätavallinen uneliaisuus / vaikeus herääminen, sekavuus.

Erittäin vakava allerginen reaktio tämä lääke on harvinaista. Kuitenkin hakeudu heti, jos havaitset vakavan allergisen reaktion, kuten: ihottuma, kutina / turvotus (erityisesti kasvojen / kielen / kurkun), vakavia huimausta, hengitysvaikeuksia.

Tämä ei ole täydellinen luettelo mahdollisista haittavaikutuksista. Jos havaitset muita vaikutuksia ei ole lueteltu edellä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin.

Yhdysvalloissa –

Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa haittavaikutuksia FDA 1-800-FDA-1088 tai www.fda.gov/medwatch.

Kanada – Soita lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa haittavaikutuksia Health Canada 1-866-234-2345.

Katso myös varoitusta jakso.

Ennen tätä tuotetta, kerro lääkärille tai apteekkiin, jos olet allerginen parasetamoli tai kodeiini; tai muihin huumaavien kipulääkkeiden (kuten morfiini tai jos sinulla on muita allergioita. Tämä tuote saattaa sisältää apuaineita (kuten metabisulfite), joka voi aiheuttaa allergisia reaktioita tai muita ongelmia. Keskustele apteekin lisätietoja.

Ennen tätä lääkitystä, kerro lääkärille tai apteekkiin sairaushistoria, erityisesti: aivosairauksien (kuten pään vamma, kasvain, kouristukset), hengitysvaikeudet (kuten astma, uniapnea, keuhkoahtaumatauti-COPD), munuaissairaus , maksasairaus, mielenterveyden / mielialan häiriöt (kuten sekavuus, masennus), tai suvussa säännöllisen käytön / huumeiden väärinkäyttö / alkoholi, vatsa / suolisto-ongelmia (kuten tukos, ummetus, ripuli johtuu infektiosta, paralyyttinen ileus), virtsaamisvaikeuksia (esimerkiksi johtuen laajentuneen eturauhasen), sappirakon sairaus, sairaus haima (haimatulehdus).

Tämä lääke voi aiheuttaa huimausta tai uneliaisuutta. Älä aja, käytä koneita tai tee mitään toimintaa, joka edellyttää tarkkaavaisuutta, kunnes olet varma, että voit tehdä näitä tehtäviä turvallisesti. Vältä alkoholijuomia.

Nestemäiset tuotteet voivat sisältää sokeria ja alkoholia. On noudatettava varovaisuutta, jos sinulla on diabetes, alkoholiriippuvuus, maksasairaus, tai muu sairaus, joka vaatii sinua rajoittaa / välttää näitä aineita omassa ruokavaliossa. Kysy lääkäriltä tai apteekista käytät tätä tuotetta turvallisesti.

Ennen ottaa kirurgian, kerro lääkärille tai hammaslääkärille kaikista tuotteista käytät (myös reseptilääkkeitä, nonprescription lääkkeet, ja rohdosvalmisteita).

Jotkut lapset saattavat olla herkempiä erittäin vakavia sivuvaikutuksia kodeiinia tässä tuotteessa, kuten äärimmäiset uneliaisuus, sekavuus tai hidas / matala / meluisia hengitystä. (Katso myös varoitus osassa.)

Vanhemmat ihmiset saattavat olla herkempiä haittavaikutuksia tämän lääkkeen, erityisesti sekavuus, huimaus, uneliaisuus ja hidas / pinnallinen hengitys.

Ennen tätä lääkitystä, hedelmällisessä iässä olevia naisia ​​tulisi keskustella lääkärinsä (t) riskeistä ja hyödyistä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai jos suunnittelet raskautta. Raskauden aikana tämän lääkitystä olisi käytettävä vain silloin, kun se on selvästi tarpeen. Se voi hieman lisätä riskiä synnynnäisiä epämuodostumia, jos sitä käytetään kahden ensimmäisen kuukauden aikana. Myös käyttää sitä pitkään tai suurina annoksina lähellä odotettu toimituspäivä saattaa vahingoittaa sikiötä. Riskin alentamiseksi, ota pienintä tehokasta annosta mahdollisimman lyhyen aikaa. Kerro lääkärille heti, jos havaitset oireita vastasyntynyt vauva kuten itku, joka ei ole normaalia eikä lopeta, hidas / pinnallinen hengitys, ärtyneisyys, oksentelu tai ripuli.

Tämä lääkitys erittyy äidinmaitoon ja voi harvoin olla epätoivottuja vaikutuksia hoitokodissa lapsessa. Kerro lääkärille heti, jos lapsellesi kehittyy epätavallinen väsymys, vaikeus ruokinta, hengitysvaikeuksia, tai epätavallisia limpness. Keskustele riskeistä ja hyödyistä lääkärisi kanssa ennen imetyksen.

Katso myös varoitusta jakso.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset saattavat muuttua miten lääkitys toimii tai lisätä riskiä vakavia sivuvaikutuksia. Tämä asiakirja ei sisällä kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia. Pitää luetteloa kaikista tuotteista käytät (myös reseptiä / nonprescription huumeiden ja kasviperäisiä tuotteita) ja jaa se lääkäriltä ja apteekista. Älä aloita, lopeta tai muuta annosta mitään lääkkeitä ilman lääkärin hyväksyntää.

Jotkin tuotteet, jotka voivat olla vuorovaikutuksessa tämän lääkkeen ovat: tietyt kipulääkkeiden (mixed huume agonisti-antagonistit, kuten pentatsosiinin, nalbufiini, butorfanoli), ketokonatsoli, narkoottiset antagonistit (kuten naltreksoni, naloksoni).

Riski vakavia sivuvaikutuksia (kuten hidas / pinnallinen hengitys, vaikea uneliaisuus / huimaus) voidaan korottaa, jos tämä lääkitys otetaan muiden tuotteiden kanssa, jotka voivat myös vaikuttaa hengitys- tai aiheuttaa uneliaisuutta. Kerro lääkärille tai apteekkiin, jos käytät muita tuotteita, kuten alkoholia, antihistamiinit (kuten setiritsiini, difenhydramiini), lääkkeitä unta tai ahdistuksen (esimerkiksi alpratsolaami, diatsepaami, tsolpideemi), lihasrelaksantit (esimerkiksi karisoprodoli, cyclobenzaprine), ja muut huume kipulääkkeiden (kuten hydrokodonin, morfiini).

Tämä lääkitys saattaa häiritä tiettyjä laboratoriokokeita (kuten amylaasi / lipaasiarvo), mikä saattaa aiheuttaa vääriä testituloksia. Varmista laboratorion henkilökunta ja kaikki lääkärit tietävät käytät tätä lääkettä.

Jos yliannostus epäillään, ota myrkytyskeskukseen tai päivystyspoliklinikalle heti. Yhdysvaltain asukkaat voivat soittaa paikalliseen myrkytyskeskukseen osoitteessa 1-800-222-1222. Kanada asukkaat voivat soittaa maakunta myrkytystietokeskukseen. Yliannostuksen oireita voivat olla: hidas / pinnallinen hengitys, pahoinvointi, oksentelu, ruokahaluttomuus, hikoilu, vatsan / vatsakipu, hidas syke, äärimmäinen väsymys, keltaisuus silmien / ihon, tumma virtsa, tajunnan menetys.

Älä jaa tätä lääkitystä muiden kanssa. Se on vastoin lakia.

Tämä lääkitys on määrätty kuntotasollesi vain. Älä käytä sitä myöhemmin muuhun tilaan, ellei lääkäri ohjaa tekemään niin. Erilainen lääkitys voi olla tarpeen tässä tapauksessa.

Jos käytät tätä lääkettä säännöllisin väliajoin ja unohdat annoksen, ota se heti kun muistat. Jos se on lähellä aika seuraava annos, jätä unohtunut annos. Ota seuraava annos normaaliin aikaan. Älä ota kaksinkertaista annosta kiinni.

Säilytä huoneenlämmössä valolta ja kosteudelta. Erimerkkisiä lääkitseminen on erilaiset varastoinnin tarpeisiin. Tarkista tuotteen pakkauksen ohjeet tallentaa tuotemerkin, tai kysy apteekista. Pidä kaikki lääkkeet poissa lasten ja lemmikkieläinten.

Älä huuhtele lääkkeet alas WC tai kaataa ne viemäriin ellei neuvottu tekemään niin. Oikein hävittää tämän tuotteen, kun se on vanhentunut tai ei enää tarvita. tai paikallisen jätehuoltoyrityksen.

Päivänä lokakuuta 2015. Copyright (c) 2015

Kun ‘s Lääkekaappi, voit tarkistaa lääkeaineiden kanssa.