pernarutto tauti

Anthrax on harvinainen, mutta vakava sairaus, jonka on aiheuttanut itiöitä muodostava bakteeri, Bacillus anthracis. Pernarutto vaikuttaa lähinnä kotieläinten ja luonnonvaraisen riistan. Ihminen voi saada tartunnan joko suoran tai epäsuoran kosketusta sairaiden eläinten.

Ei ole näyttöä siitä, että pernaruttoa välitetään ihmisestä toiseen, mutta on mahdollista, että pernarutto ihovaurioita olla tarttuva suoran kontaktin kautta. Yleensä pernaruttobakteerien pääsee elimistöön haavan ihoon. Voit myös saada tartunnan syömällä saastunutta lihaa tai hengittämästä itiöitä.

oireet

Oireita, jotka riippuvat siitä, miten olet saanut tartunnan, voi vaihdella ihon haavaumat oksentamisen sokki. Prompt hoito antibiooteilla voi parantaa eniten pernarutto infektioita. Inhaloitavat pernarutto on vaikeampi hoitaa ja voi olla hengenvaarallinen.

Nostettu, kutiava kuhmu muistuttava hyönteisen purema joka nopeasti kehittyy kivuton kipeä musta keskus; Turvotus kipeä ja lähellä imusolmukkeet

On neljää tavallista reitit pernarutto infektio, kukin eri oireita. Useimmissa tapauksissa oireet kehittää seitsemän päivän kuluessa altistumisesta bakteereille. Ainoa poikkeus on hengitettynä pernarutto, joka voi kestää viikon kuluttua altistuksesta ennen oireiden ilmaantumista.

Ihon pernarutto infektio tulee kehon läpi leikata tai muiden kipeä iholle. Tämä on selvästi yleisin reitti tauti kestää. Se on myös lievin – kanssa asianmukaista hoitoa, ihon pernarutto on harvoin kuolemaan. Merkkejä ja oireita ihon pernarutto sisältävät

Tämä muoto pernarutto infektio alkaa syömällä kypsennettyä lihaa tartunnan saaneen eläimen. Merkkejä ja oireita ovat

Pahoinvointi; oksentelu; Vatsakipu; Päänsärky; Ruokahalun menetys; Kuume; Vaikea, verinen ripuli myöhemmissä vaiheissa taudin; Kurkkukipu ja nielemisvaikeudet; turvonnut niska

Keuhkopernarutto kehittyy kun hengität sisään pernaruttoitiöitä. Se on tappavin tapa sairastua, ja vaikka hoito on usein kohtalokas. Alustava oireiden Keuhkopernarutto sisältävät

Flunssan kaltaiset oireet, kuten kurkkukipu, lievä kuume, väsymys ja lihassärky, joka voi kestää muutaman tunnin tai päivän; Lievä epämiellyttävä tunne rinnassa; Hengenahdistus; Pahoinvointi; Veren yskiminen; kivulias nieleminen

syyt

Taudin edetessä, saattaa ilmetä

Tämä on uusimmista tunnistetuista reitin pernarutto infektio. Se sopimuksen kautta suonensisäisten laittomien huumeiden ja on raportoitu vain Euroopassa toistaiseksi. Alkuperäinen oireita injektion pernarutto sisältävät

Taudin edetessä, saattaa ilmetä

Monet yleiset sairaudet alkavat oireita, jotka muistuttavat flunssa. Mahdollisuudet, että kurkkukipu ja lihassärky johtuvat pernarutto ovat erittäin pieniä.

Jos luulet saattanut altistua – esimerkiksi jos työ ympäristössä, jossa pernarutto todennäköisesti esiintyy – lääkäriin välittömästi arvioitavaksi ja hoitoon. Jos ilmenee merkkejä ja oireita häiriö altistumisen jälkeen eläimiä tai eläintuotteita osissa maailmaa, jossa pernarutto on yhteinen, etsiä välittömästi lääkärin hoitoon. Varhainen diagnoosi ja hoito ovat ratkaisevia.

Riskitekijät

Voit sopimus pernarutto kun itiöt tulevat avoin haava ihoa. Infektio alkaa korotettu, joskus kutiava, kolahtaa muistuttava hyönteisen purema. Mutta yhden päivän tai kaksi, kolahtaa kehittyy avoin, yleensä kivuton kipeä mustalla keskus.

Korkea kuume; Hengitysvaikeuksia; Järkyttää; Aivokalvontulehdus – mahdollisesti hengenvaarallinen tulehdus aivojen ja selkäytimen

komplikaatiot

Voit sopimus pernarutto kun itiöt tulevat avoin haava ihoa. Infektio alkaa korotettu, joskus kutiava, kolahtaa muistuttava hyönteisen purema. Mutta yhden päivän tai kaksi, kolahtaa kehittyy avoin, yleensä kivuton kipeä mustalla keskus.

Punoitusta alueella injektio (ilman aluetta, joka muuttuu mustaksi); merkittävät turvotus

Tämä kuva osoittaa, kuinka itiöitä, jotka aiheuttavat hengitettynä pernarutto – tappavin muoto pernarutto infektio – kirjoita ja vaikuttaa kehon.

Järkyttää; Useiden elinten vajaatoiminta; Aivokalvontulehdus

Valmistautuminen varaamiseksi

Pernaruttoitiöitä muodostuvat pernaruttobakteerien joita esiintyy luonnostaan ​​maaperässä suurimmassa osassa maailmaa. Itiöt voivat pysyä lepotilassa vuosikausia kunnes he löytävät tiensä isäntään. Yhteinen isäntiä pernaruttoa sisältävät villi tai kotieläimistä, kuten lampaat, nautakarja, hevoset ja vuohet.

Vaikka harvinainen Yhdysvalloissa, pernarutto on edelleen yleistä kaikkialla kehitysmaissa, kuten Iranissa, Irakissa, Turkki, Pakistan ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Ovat armeijan ja lähetettiin alue, jossa on suuri riski altistua pernarutto; Työ pernarutto laboratoriossa ympäristössä; Käsittele eläinten nahat, turkikset tai villa alueilla esiintyy paljon pernarutto; Työ eläinlääketieteen, varsinkin jos käsitellä karjan; Käsittele tai mekko riista – Yhdysvalloissa, vuodenaikojen puhkeamisen pernarutto ovat yleisiä karjan ja riistaeläinten, kuten peuroja; Pistää laittomien huumeiden, kuten heroiinin

Suurin osa ihmisen pernaruttotapausta johtua altistumisesta tartunnan saaneiden eläinten tai niiden lihaa tai piilottaa. Yhdysvalloissa, harvat ovat kehittäneet pernarutto samalla perinteinen Afrikkalainen rummut nahoista tartunnan saaneet eläimet.

Kirjoita mitään oireita sinulla on, mukaan lukien kaikki, jotka näyttävät liity pernarutto altistumisen .; Kirjoita tärkeitä henkilökohtaisia ​​tietoja. Oletko äskettäin matkusti osa maailmaa, jossa pernarutto on endeeminen? Oletko altistunut karjalle, riistaeläimiä tai eläinten nahat työssäsi tai harrastuksiin ?; Tee lista kaikista lääkkeistä, vitamiinit ja lisäravinteet, että olet ottaen .; Ota perheenjäsen tai ystävä pitkin, mikäli mahdollista. Joskus voi olla vaikea muistaa tiedot annetaan sinulle sairaalassa tai aikana nimittäminen. Joku, joka liittyy muistat jotain, olet jäänyt tai unohtunut .; Kirjoita muistiin kysymykset kysyä lääkäriltä. Esimerkiksi, jos olet diagnosoitu pernarutto, haluat tietää infektioreitti, ehdotettu hoito ja ennustetta.

Yksi harvoista tiedossa tapauksia nonanimal lähetyksen tapahtui Yhdysvalloissa vuonna 2001, kun 22 ihmistä kehittynyt pernarutto jälkeen altistuvat itiöitä lähetetään postin kautta. Viisi niistä, jotka olivat tartunnan kuoli.

Viime aikoina 54 heroiininkäyttäjät supistui Euroopassa pernarutto kautta pistämällä huumeita. Kahdeksantoista ihmistä kuoli ruiskeena pernarutto. Heroiinista Euroopassa todennäköisesti tulee alueilta, joilla luonnossa esiintyvä pernarutto on yleisempää.

Ihotestauksen. Näyte nestettä epäilyttävän vaurio iholla tai pieni kudosnäyte (biopsia) voidaan testata laboratoriossa merkkejä ihon pernarutto .; Verikokeet. Saatat olla pieni määrä verta, joka tarkastetaan laboratorioon pernaruttobakteerien .; Keuhkojen röntgenkuvauksessa tai tietokonetomografia (CT) skannaus. Lääkäri voi pyytää rintakehän röntgen- tai CT auttaa diagnosoimaan Keuhkopernarutto .; Ulosteesta testaus. Diagnosoida maha pernarutto, lääkäri voi tarkistaa näytteen ulosteessa varten pernaruttobakteerien .; Spinal Tap (lumbaalipunktio). Tässä testissä, lääkäri lisää neula selkäydinkanavan ja vetäytyy pieni määrä nestettä. Spinal hana tehdään yleensä vain vahvistaa diagnoosin pernarutto aivokalvontulehdus.

Testit ja diagnoosi

Supistuvan pernarutto, sinun täytyy tulla suoraan kosketukseen pernaruttoitiöitä. Tämä on todennäköisempää, jos

Vakavin komplikaatio pernarutto on tulehdus kalvoja ja nesteen kattaa aivoissa ja selkäytimessä, mikä massiivinen verenvuoto (aivoverenvuotoon aivokalvontulehdus) ja kuolema.

Oireita pernarutto usein tulla äkillisesti ja voivat olla hyvin vakavia. Jos olet ollut alttiina pernarutto tai oireita jälkeen mahdollisen altistuksen, mene välittömästi ensiapuun. Jos tilanne ei ole yhtä kiireellinen, asettanut tapaamisen lääkärin kanssa mahdollisimman pian.

Hoidot ja huumeet

Jos sinulla on aikaa ennen kuin menet

Lääkäri haluaa ensin sulkea pois muut, enemmän yhteisiä ehtoja, jotka voivat aiheuttaa oman oireita, kuten flunssa (influenssa) tai keuhkokuume. Saatat olla nopea flunssa testi nopeasti diagnosoida tapaus influenssa. Jos muut testit ovat negatiivisia, ehkä lisätestejä etsiä nimenomaan pernarutto, kuten

ennaltaehkäisy

Ehkäisy pernarutto jälkeen altistuminen on tiedossa sisältää tyypillisesti aikana suun kautta antibiootteja, kuten siprofloksasiinia (Cipro) tai doksisykliini (Monodox, Vibramycin, muut), enintään 60 päivää.

Lue lisää Anthrax

Hoito pernarutto infektio vaatii usein antibioottiyhdistelmää riippuen kehon alueille, jotka ovat alttiita infektio, ikä, yleistä terveydentilaa ja muut tekijät. Hoito on tehokkainta, kun alkoi mahdollisimman pian.

Vaikka jotkut pernaruttotapausta vastata antibiootteja, kehittyneet Keuhkopernarutto eivät. Mukaan myöhemmissä vaiheissa taudin, bakteerit ovat usein tuotettu enemmän toksiineja kuin lääkkeitä voidaan poistaa.

Vuoden 2001 iskut Yhdysvalloissa, antitoksiinilla hoitoja on kehitetty. Sen sijaan menee sen jälkeen, kun bakteeri, joka aiheuttaa taudin, nämä lääkkeet auttavat poistamaan myrkkyjä aiheuttama infektio. Nämä lääkkeet pidetään edelleen kokeellista.

Lisää Anthrax

Joissakin tapauksissa injektio pernarutto hoidettiin menestyksellisesti kirurginen poisto infektoituneen kudoksen.

Antibiootit suositellaan tartuntavaaran kenenkään alttiina itiöitä. Siprofloksasiini (Cipro), doksisykliini (Monodox, Vibramycin, muut) ja levofloksasiini (Levaquin) on hyväksynyt Food and Drug Administration altistuksen jälkeiseen ehkäisyyn pernarutto aikuisilla ja lapsilla.

Pernarutto rokote ihmiselle on saatavilla. Rokote ei sisällä eläviä bakteereja ja voi tulehtua, mutta se voi aiheuttaa haittavaikutuksia, jotka vaihtelevat arkuus pistoskohdassa enemmän vakavia allergisia reaktioita. Rokotetta ei suositella lapsille tai vanhempia aikuisia.

Rokotetta ei ole tarkoitettu suurelle yleisölle. Sen sijaan, se on varattu sotilaita, tutkijat työskentelevät pernarutto ja ihmiset muissa korkean riskin ammateissa.

Jos asut tai matkustaa maassa, jossa pernarutto on yleinen ja karjan eläimiä ei rutiininomaisesti rokotettu, joutumista karjan ja eläinten nahat mahdollisimman paljon. Myös välttää syömistä lihaa, jota ei ole kunnolla kypsennetty.

Jopa kehittyneissä maissa, on tärkeää käsitellä mitään kuollut eläin huolella ja voivat ryhtyä varotoimiin työskenneltäessä tai käsittely tuotu vuodat, turkista tai villaa.

1

)