selkäkipu syitä

Selkärankasi on sarakkeessa ruodot (selkäranka) pidetään koossa lihakset, jänteet ja nivelsiteet ja vaimentaa iskuja vaimentava levyjä. Ongelmana mitään osaa selkärangan voi aiheuttaa selkäkipuja. Joillekin ihmisille, selkäkipu on yksinkertaisesti harmi. Toisille se voi olla sietämätöntä ja käytöstä.

Useimmat selkäkipu – jopa vaikea selkäkipu – menee pois omasta neljässä kuuteen viikkoon. Leikkaus on harvoin tarvitaan selkäkipu ja pidetään yleisesti vasta viimeisenä keinona.

On vakio tai voimakasta, varsinkin yöllä tai kun makuulle, levitteet alas yhden tai molemmat jalat, varsinkin jos kipu jatkuu alla polvi, Syyt heikkous, tunnottomuus tai pistely yhden tai molemmat jalat; tapahtuu tahatonta painon lasku tapahtuu turvotusta tai punoitusta selällään

Aikataulu toimiston vierailun

Yleinen syy selkäkipu on vahinkoa lihas (kanta) tai nivelsiteen (nyrjähdys). Kannat ja nyrjähdykset voi ilmetä useista syistä, mukaan lukien virheellisen nostamisen, huono asento ja puute säännöllisen liikunnan. Ylipaino saattaa lisätä riskiä kantoja ja venähdysten vaikuttaa selkää.

Hakeudu ensiapupoliklinikalle

Selkäkipu voi johtua myös enemmän vakavia vammoja, kuten nikamamurtuma tai revennyt levy, niveltulehdus ja muista ikään liittyvistä muutoksista selkärangan, ja tiettyjä infektioita.

Useimmat selkäkipu paranee muutaman viikon kuluessa ilman hoitoa. Jos olet hyvin epämukavaa, voit levätä sängyssä päivän tai kaksi, mutta pidempi kuin tekee enemmän haittaa kuin hyötyä. Over-the-counter kipulääkkeiden usein vähentää selkäkipu, samoin soveltaminen kylmää tai lämpöä tuskallista alueella.

Soita lääkärillesi, jos selkäkipu ei ole parantunut viikon kuluttua kodin hoito tai jos selkäkipu

Kannattaa käydä lääkärin tai ensiapuun tai joku ajaa sinut ensiapuun jos selkäkipu

käydä lääkärin

Tapahtuu sen jälkeen iskunkestävä kolarissa, huono lasku tai urheiluvammojen; Syyt uusia suolen tai virtsarakon valvonnan ongelmia, ilmenee kuumetta