selkäkipu tauti

Selkäkipu on yksi yleisimmistä syistä ihmiset mennä lääkäriin tai neiti työtä ja johtava työkyvyttömyyden syy maailmanlaajuisesti. Useimmat ihmiset ovat selkäkipu ainakin kerran.

Onneksi voit ryhtyä toimiin estääkseen tai lievittää kaikkein selkäkipu jaksoista. Jos ennaltaehkäisy epäonnistuu, yksinkertaisia ​​kotihoidossa ja oikea kehon osia usein parannan selkää muutaman viikon ja pitää sen toiminnallinen kaukokohteisiin. Leikkaus on harvoin tarpeen käsitellä selkäkipu.

oireet

Merkkejä ja oireita selkäkipu voi sisältyä

Lihaskivut; Kuvaaminen tai pistävää kipua; Kipu, joka säteilee alas jalka; Rajoitettu joustavuutta tai liikerataa selän

Useimmat selkäkipu vähitellen paranee kotihoidossa ja itsehoidon, yleensä kahden viikon sisällä. Jos ei, ota yhteyttä lääkäriin.

Harvoissa tapauksissa selkäkipu voi viestiä vakava lääketieteellinen ongelma. Hakeudu välittömästi hoitoon, jos selkäkipu

Ota yhteys lääkäriin, jos selkäkipu

Syyt uusi suoliston tai virtsarakon ongelmia; Liittyy kuumetta; Seuraa lasku, isku selkään tai muun vamman

Katso myös lääkärille, jos alkaa ottaa selkäkipu ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun 50-vuotiaita, tai jos sinulla on ollut syöpä, osteoporoosi, steroidien käyttöä, tai huumeiden tai alkoholin väärinkäyttö.

On vakava ja ei parane levolla; Leviää alas yhden tai molemmat jalat, varsinkin jos kipu ulottuu polven alapuolelta; Syyt heikkous, tunnottomuus tai pistely yhden tai molemmat jalat; Mukana on selittämätön laihtuminen

syyt

Selkäkipu voi tulla äkillisesti ja kestävät alle kuusi viikkoa (akuutti), mikä voi johtua lasku tai raskaita nostoja. Selkäkipu, joka kestää yli kolme kuukautta (krooninen) on harvinaisempaa kuin akuuttia kipua.

Selkäkipu kehittyy usein ilman erityistä syytä, että lääkäri voi tunnistaa testin tai kuvantamisen tutkimusta. Ehdot yleisesti liittyy selkäkipu sisällyttää

Kuka tahansa voi kehittää selkäkipu, jopa lapset ja teini-iässä. Tutkimus ei ole osoittanut, mitä osaltaan selkäkipu. Nämä tekijät saattavat laittaa sinut suurempi riski sairastua selkäkipu

Jos selkäkipu kestää muutaman päivän ilman parannusta, tehdä ajanvarauksen kanssa lääkärille. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Selkäkipu, kysyä lääkäriltä ovat

Riskitekijät

Kysymykset lääkäriltä todennäköisesti kysyä sisällyttää

Muscle tai nivelsiteen rasitusta. Toistuva raskainta tai äkillinen hankala liike voi rasittaa selkälihaksia ja selkärangan nivelsiteet. Jos olet huonossa fyysisessä kunnossa, jatkuvaa rasitusta selässä voi aiheuttaa kivuliaita lihaskouristuksia .; Pullistumia tai revennyt levyjä. Levyt toimivat tyynyt välillä luut (selkäranka) selkärankaan. Pehmeä materiaali sisällä levyä pullistua tai repeämä ja paina hermoja. Voit kuitenkin olla pullistumia tai revennyt levy selkäkipua. Levyn tauti on usein sattumalta kun tehdään selkärangan röntgenkuvat muusta syystä .; Niveltulehdus. Nivelrikko voi vaikuttaa alaselän. Joissakin tapauksissa niveltulehdus selkärangan voi johtaa kaventumisen tilaa noin selkäydin, tilaa kutsutaan spinaalistenoosi .; Luuston väärinkäytöksiä. Selkäkipu voi ilmetä, jos selkärangan käyrät epänormaalisti. Skolioosin, tila, jossa selkärangan käyrät sivulle, myös voi johtaa selkäkipu, mutta yleensä vain, jos skolioosi on vakava .; Osteoporoosi. Selkärangan n nikamien voi kehittyä puristus murtumia jos luut tulla huokoinen ja hauras.

Valmistautuminen varaamiseksi

Jos näet lääkäriltä selkäkipu, hän tutkii selkää ja arvioida kykyä istua, seistä, kävellä ja nosta jalat. Lääkäri saattaa myös pyytää sinua arvostella kipua asteikolla nollasta 10 ja puhua siitä, kuinka hyvin olet toimiva kanssa kipua.

Ikä. Selkäkipu on yleisempää vanhetessa, alkaa noin ikä 30 tai 40 .; Liikunnan puute. Heikko, käyttämättömät lihakset takaisin voisi johtaa selkäkipu .; Ylipaino. Kuljettavat liikaa painoa tuo ylimääräistä stressiä selällään .; Sairaudet. Jotkin niveltulehdus ja syöpä voi osaltaan selkäkipu .; Virheellinen nosto. Käyttämällä selkää sijaan jalat voivat aiheuttaa selkäkipuja .; Psyyke. Ihmiset altis masennusta ja ahdistuneisuutta näyttää olevan suurempi riski selkäkipu .; Tupakointi. Tämä voi pitää kehon toimittamasta tarpeeksi ravinteita levyjen selässä.

Nämä arviot auttavat määrittämään missä kipu tulee, kuinka paljon voit siirtää ennen kipu pakottaa pysähtymään ja onko teillä lihaskouristuksia. Ne myös auttavat sulje pois enemmän vakavia syitä selkäkipu.

Kirjoita tärkeitä henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten henkistä tai emotionaalista stressitekijöitä elämässäsi .; Listaa keskeisiä lääketieteellisiä tietoja, mukaan lukien muut sairaudet, joihin olet hoidetaan nimet ja annostukset lääkkeitä, vitamiineja ja ravintolisiä otat .; Huomaa viime vammoja, jotka satuttaa selkää .; Ota perheenjäsen tai ystävä pitkin, mikäli mahdollista. Joku, joka liittyy muistat jotain, olet jäänyt tai unohtunut .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

Testit ja diagnoosi

Jos on syytä epäillä tietyn ehto voi aiheuttaa selkäkipuja, lääkäri voi määrätä yhden tai useamman kokeen

Useimmat akuutti selkäkipu paranee muutaman viikon kotihoidossa. Over-the-counter kipulääkkeiden ja lämmön käyttöä tai jäätä voi olla kaikki mitä tarvitset. Lepoon ei suositella.

Mikä on todennäköisin syy minun selkäkipu ?; Tarvitsenko diagnostisia testejä ?; Mitä hoito lähestymistapa suosittelette ?; Jos suositellaan lääkkeitä, mitkä ovat mahdollisia sivuvaikutuksia ?; Minulla on muita sairauksia. Miten voin parhaiten hoitaa heidät yhteen ?; Kuinka kauan minun tarvitse hoitoa ?; Mitä omahoidon toimenpiteitä pitäisi yritän ?; Mitä voin tehdä toistumisen estämiseksi selkäkipu?

Jatka toimintaa niin paljon kuin voit sietää. Kokeile valo toimintaa, kuten kävely ja päivittäisissä toimissa. Lopeta aktiviteetti, joka lisää tuskaa, mutta älä välttää toimintaa pelosta tuskaa. Jos koti hoidot eivät toimi jälkeen useita viikkoja, lääkäri voi ehdottaa vahvempia lääkkeitä tai muita hoitoja.

Milloin selkäkipu alkaa ?; Onko kipu jatkuva ?; Onko kipu vaikuttaa kykyyn toimia? Jos näin on, kuinka paljon ?; Onko teillä muita merkkejä tai oireita lisäksi selkäkipu ?; Teetkö raskasta fyysistä työtä ?; Harrastatko liikuntaa säännöllisesti? Millainen toiminta teet ?; Kuinka usein masentunut tai ahdistunut ?; Nukutko hyvin ?; Mitä hoitoja tai omahoidon toimenpiteitä olet kokeillut toistaiseksi? Onko mitään auttanut?

Riippuen selkäkipu olet, lääkäri voi suositella seuraavia

Over-the-counter (OTC) kipulääkkeiden. Parasetamoli (Parasetamoli, muut) tai steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID), kuten ibuprofeeni (advil, Motrin IB, muut) tai naprokseeni natriumia (Aleve), saattaa lievittää akuuttia selkäkipua. Ota nämä lääkkeet kuin lääkärin ohjeiden mukaan, koska liikakäyttö voi aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia.

X-ray. Nämä kuvat osoittavat yhdenmukaistaminen luustoa ja onko sinulla niveltulehdus tai luunmurtumia. Nämä kuvat eivät yksin näyttää ongelmia teidän selkäydin, lihasten, hermojen tai levyt .; MK tai TT. Nämä skannaukset voivat tuottaa kuvia, jotka voivat paljastaa herniated levyjä tai ongelmia luut, lihakset, kudos, jänteet, hermot, jänteet ja verisuonet .; Verikokeet. Nämä voivat auttaa määrittämään, onko sinulla on infektio tai muu sairaus, joka saattaa aiheuttaa kipua .; Luukuvaus. Harvoissa tapauksissa lääkäri voi käyttää luukuvaus etsiä luukasvaimet tai puristus murtumia aiheuttama osteoporoosi .; Nerve tutkimukset (elektromyografia tai EMG). Tämä testi mittaa sähköimpulsseja tuottama hermoja ja vastaukset lihaksia. Tämä testi voi vahvistaa hermopuristuksesta aiheuttama herniated levyjä tai supistumista oman selkäydinkanavan (selkärangan ahtauma).

Hoidot ja huumeet

Jos OTC kipulääkkeiden eivät lievitä kipua, lääkäri voi ehdottaa reseptiä tulehduskipulääkkeitä.

Over-the-counter (OTC) kipulääkkeiden. Parasetamoli (Parasetamoli, muut) tai steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden (NSAID), kuten ibuprofeeni (advil, Motrin IB, muut) tai naprokseeni natriumia (Aleve), saattaa lievittää akuuttia selkäkipua. Ota nämä lääkkeet kuin lääkärin ohjeiden mukaan, koska liikakäyttö voi aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia .; Jos OTC kipulääkkeiden eivät lievitä kipua, lääkäri voi ehdottaa reseptiä NSAID .; Lihasrelaksantit. Jos lievä tai kohtalainen selkäkipu ei parane OTC kipulääkkeiden, lääkäri voi myös määrätä lihasrelaksantti. Lihasrelaksantit voi tehdä sinulle huimausta ja uneliaisuutta .; Ajankohtaisia ​​kipulääkkeiden. Nämä ovat voiteet, salvat tai voiteet hieroa ihoon paikalla kipua .; Huumeita. Tietyt lääkkeet, kuten kodeiini tai hydrocodone, voidaan käyttää lyhyen aikaa lähellä lääkärin valvontaa .; Masennuslääkkeet. Pieniä annoksia tietyntyyppisten masennuslääkkeitä – varsinkin trisyklisiä masennuslääkkeitä, kuten amitriptyliini – on osoitettu lievittää joidenkin krooninen selkäkipu, riippumatta niiden vaikutus masennukseen .; Ruiskeet. Jos muut toimenpiteet eivät lievitä kipua ja jos kipu säteilee alas jalka, lääkäri voi pistää kortisonia – tulehdusta lääkitys – tai puuduttavaa lääkitys tilaan ympärillä selkäydin (epiduraalitila). Kortisoni injektio auttaa vähentää tulehdusta ympäri Hermojuurissa mutta kivunlievityksen kestää yleensä alle muutaman kuukauden.

Ei ole yleisesti hyväksyttyä ohjelmaa opettaa ihmisiä selkäkipu miten hallita ehto tehokkaasti. Joten koulutus saattaa liittyä luokassa, puhua lääkärin kanssa, kirjallisen materiaalin tai videon. Education korostaa pysyä aktiivisena, vähentää stressiä ja huolta, ja opetuksen keinoja välttää tulevia vammoja.

Fysikaalinen hoito on kulmakivi selkäkipu hoito. Fysioterapeutti voi soveltaa erilaisia ​​hoitoja, kuten lämpö, ​​ultraääni, sähköstimulaation ja lihas-release tekniikoita, jotta selkälihaksia ja pehmytkudosten vähentää kipua.

Vaihtoehtoinen lääke

Kuten kipu paranee, terapeutti voi opettaa sinulle harjoituksia, jotka voivat lisätä joustavuutta, vahvistaa selkää ja vatsan lihaksia ja parantaa ryhtiä. Säännöllinen käyttö Näiden tekniikoiden avulla voidaan ehkäistä kivun palaamasta.

Harva tarvitse leikkausta varten selkäkipuja. Jos olet hellittämätön kivun säteilevän jalkakipu tai etenevä lihasten heikkous aiheuttamia hermopuristuksesta, saatat hyötyä leikkausta. Muuten leikkaus yleensä on varattu kipu liittyvät rakenteellisiin ongelmiin, kuten ahtauma selkärangan (spinaalistenoosi) tai herniated levy, joka ei ole vastannut muun hoidon.

Kiropraktiikka. Kiropraktikko käsin manipuloi selkärangan helpottaa kipua .; Akupunktio. Harjoittaja akupunktion inserttien steriloitu ruostumaton teräs neuloja ihoon erityisiä kohtia kehossa. Jotkut ihmiset, joilla on alhainen selkäkipu raportissa, että akupunktio auttaa lievittämään niiden oireita .; Hieronta. Jos selkäkipu johtuu jännittynyt tai ylityöllistettyjä lihaksia, hieronta voisi auttaa .; Jooga. On olemassa useita erilaisia ​​jooga, laaja tieteenala, joka edellyttää harjoitellaan erityisiä asentoja tai asentoja, hengitys harjoituksia ja rentoutumista tekniikoita. Jooga voi venyttää ja vahvistaa lihaksia ja parantaa ryhtiä, vaikka ehkä muuttaa joitakin aiheuttaa, jos he pahentaa oireita.

ennaltaehkäisy

Useita vaihtoehtoisia hoitoja voi helpottaa oireita selkäkipuja. Aina keskustella eduista ja riskeistä lääkärin kanssa ennen mitään uutta vaihtoehtoista hoitoa.

Lue lisää Selkäkipu

Saatat pystyä välttämään selkäkipuja tai estää sen toistumisen parantamalla kunnon ja oppiminen ja oikea kehon osia.

Pitää selkä terve ja vahva

Käytä oikea kehon osia

Koska selkäkipu on niin yleistä, lukuisia tuotteita lupaavat ehkäistä tai lievittää selkäkipuja. Mutta ei ole lopullista näyttöä siitä, että erityisiä kengät, kenkä insertit, selkätuet, erityisesti suunnitellut kalusteet tai stressin hallinta ohjelmat voivat auttaa. Lisäksi ei näytä olevan yksi tyyppi patja, joka on parasta ihmisille, joilla on selkäkipu. Se on luultavasti asia mikä tuntuu mukavimmalta sinulle.

Lisää Selkäkipu

Oireet ja hoito

1

Hoito Huomautuksia 2s

 1

Liikunta. Säännöllinen vähävaikutteisten aerobista toimintaa – jotka eivät rasita tai täristä selkää – voi lisätä voimaa ja kestävyyttä selässä ja anna lihaksia toimimaan paremmin. Kävely ja uinti ovat hyviä valintoja. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, mitkä toimet ovat parhaita sinulle .; Kasvattamaan lihasvoimaa ja joustavuutta. Vatsan ja takaisin lihasten harjoitukset (core-vahvistaminen harjoituksia) auttavat ehto nämä lihakset niin, että ne toimivat yhdessä kuin luonnollinen korsetti selkää. Joustavuus lantion ja reisien harmonisoi lantion luut parantaakseen selkä tuntuu. Lääkäri tai fysioterapeutti voi kertoa jotka harjoitukset ovat juuri sinulle .; Ylläpitää terveen painon. Ylipaino kantoja selkälihaksia. Jos olet ylipainoinen, leikkaus alaspäin voi estää selkäkipuja.

)

Jalusta älykäs. Ylläpitää neutraali lantion asento. Jos sinun on seistä pitkiä aikoja, kun toinen jalka on alhainen rahi ottaa osan kuorman pois alaselässä. Vaihtoehtoinen jalat. Hyvä asento voi vähentää stressiä selän lihaksia .; Sit älykäs. Valitse istuin hyvä alaselän tuki, käsinojat ja kääntyvä pohja. Harkitse tyynyn tai rullattu pyyhe pienessä selkää säilyttää normaali käyrä. Pidä polvet ja lonkat tasolla. Vaihda paikkaa usein, vähintään puolen tunnin välein .; Lift älykäs. Vältä raskaan työn, mikäli mahdollista, mutta jos sinun täytyy nostaa jotain raskasta, anna jalkojen tehdä työtä. Pidä selkä suorana – ei kierry – ja taivuta vain polvissa. Pidä kuorman lähellä kehoa. Etsi nosto kumppani, jos kohde on raskas tai hankala.