sepelvaltimotautikohtaus – aihe yleiskatsaus

Sepelvaltimotautikohtaus tapahtuu, kun sydän ei saa tarpeeksi verta. Se on hätä. Se sisältää epästabiili angina pectoris ja sydänkohtaus.

Epästabiili angina tapahtuu, kun veren virtausta sydämeen yhtäkkiä hidastanut kaventuneet sepelvaltimoiden. Tai pieni verihyytymiä muodostua sepelvaltimoissa ja hidas verenkiertoa. Tyypillisesti ei ole vaurioita sydänlihakseen. Usein tapahtuu, kun olet levossa. Ehkä teillä on ollut stabiili angina ennen. Tiesit milloin odottaa oireet, kuten kun käyttänyt. Stabiili angina yleensä menee pois, kun levätä tai ottaa angina lääkettä. Mutta oireet epästabiili angina eivät välttämättä mene pois levolla tai lääkettä. Se voi pahentua tai tapahtua ajoittain että se ei ole aikaisemmin. Epästabiili angina pectoris ei sydänkohtaus. Mutta on varoitus, että sydänkohtaus voisi tapahtua pian, joten sitä on käsiteltävä heti; Sydänkohtaus tarkoittaa sepelvaltimon on estetty ja sydän on vaurioitunut. Ilman verenkiertoa ja happea, osa sydämen alkaa kuolla.

On dramaattinen, kun joku on sydänkohtaus televisiossa tai elokuvissa. Mutta todellisessa elämässä, oireet voivat olla hienovaraisempaa ja vaikea tunnistaa. Ja koska sydänkohtauksen ja angina oireet ovat niin samankaltaisia, se voi olla vaikea kertoa, mitä tapahtuu; Mutta tietäen erot – ja niiden taustalla olevia syitä – voi johtaa hoitoon hakeutumisen nopeammin, ja elävät pidempään.

Mikä tahansa sepelvaltimotautikohtauksen on erittäin vakava ja sitä on käsiteltävä heti.

Sepelvaltimotautikohtaus tapahtuu, koska veren virtaus on hidastunut tai pysähtynyt, verisuonet, jotka toimittavat verta sydämeen. Sepelvaltimotautikohtaus tyypillisesti aiheuttaa sepelvaltimotauti. Sepelvaltimotauti, jota kutsutaan myös sydänsairaus, on aiheuttanut ateroskleroosin tai valtimoiden kovettuminen.

Ateroskleroosi aiheuttaa ainetta nimeltä plaketti rakentaa sepelvaltimoissa. Plakki aiheuttaa angina kaventamalla verisuonia. Kapeneminen rajat veren virtausta sydänlihakseen. Sydänkohtaus tapahtuu, kun veren virtaus on täysin tukossa.

Soita lääkärille tai muista pelastustoimeen heti, jos oireita sepelvaltimotautikohtauksen. Nämä voivat sisältää

Kun soita 911, operaattori voi kertoa pureskella 1 aikuisille voimaa tai 2-4 pieniannoksisen aspiriinin. Odota ambulanssin. Älä yritä ajaa itse.

Rintakipua tai paineen, tai outo tunne rinnassa; hikoilu; Hengenahdistus; Pahoinvointia tai oksentelua; Kipu, paine, tai outo tunne takana, niska, leuka, tai ylempi vatsa, tai toinen tai molemmat olkapäät tai aseiden; Huimaus tai äkillinen heikkous; Nopea tai epäsäännöllinen syke.