tarkkaavuus- ja ylivilkkaushäiriö (ADHD) opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Huomio-ylivilkkaushäiriö (ADHD), yleensä ensimmäinen diagnosoitu lapsuudessa, voi esiintyä eri muodoissa ja on monia mahdollisia syitä. Henkilöt, joilla on ADHD luultavasti olla taustalla geneettinen alttius kehittää sitä, mutta ongelman vakavuuden vaikuttaa myös ympäristöä. Konfliktien ja stressi on taipumus pahentaa sitä .; Pääpiirteet tämä häiriö löytyy nimensä. Huomio ongelmia ovat unelmoi, vaikeus keskittyä ja sitä häiritsee helposti. Yliaktiivisuus tarkoittaa fidgeting tai levottomuus. Henkilö häiriö voi olla häiritsevää tai impulsiivinen, voi olla vaikeuksia ihmissuhteissa ja saattaa olla tapaturma-altis. Ylivilkkaus ja impulsiivisuus usein parantaa henkilönä kypsyy, mutta huomiota ongelmiin yleensä jatkua aikuisikään saakka .; ADHD on yleisin ongelma nähdään avohoidossa lasten ja nuorten mielenterveyden asetuksia. On arvioitu, että ADHD vaikuttaa noin 5% lapsista. Pojat ovat diagnosoitu ADHD noin kaksi kertaa niin paljon kuin tytöt .; Noin 2,5% aikuisista on ADHD. Aktiivisuus komponentti on vähemmän ilmeinen aikuisilla, jotka yleensä on ongelmia muistia ja keskittymistä. Heillä voi olla vaikeuksia pysyä järjestäytyneen ja täyttämisessä, töissä tai kotona. Seurauksena heikko toiminta voi olla ahdistusta, heikko itsetunto, tai mielialan ongelmia. Jotkut ihmiset kääntyvät aineita hallitsemaan näitä tunteita .; oireet; Oireita ADHD – tarkkaamattomuus, hyperaktiivisuus tai impulsiivinen käytös – usein näy ensimmäisenä koulussa. Opettaja voi ilmoittaa vanhemmille, että heidän lapsi ei kuuntele, on “hyper” tai aiheuttaa ongelmia ja on häiritsevää. Lapsen ADHD usein haluaa olla hyvä oppilas, mutta oireet tiellä. Opettajat, vanhemmat ja ystävät voivat olla unsympathetic, koska he näkevät lapsen käyttäytymisen huono tai pariton .; Korkea aktiivisuus ja satunnaista impulsiivisuus tai inattentiveness on usein normaalia lasta. Mutta hyperaktiivisuus ADHD on tyypillisesti enemmän sattumanvaraista, huonosti järjestetty ja jolla ei ole todellista tarkoitusta. Ja ADHD-lapset, nämä käyttäytyminen ovat usein riittää, että lapsi on vaikeampaa kuin keskimääräinen aika oppimiseen, tulla toimeen muiden kanssa tai pysyä kohtuullisen turvallinen .; ADHD oireet voivat vaihdella suuresti. Tässä on yhteisiä ominaisuuksia häiriö kahteen pääryhmään (tarkkaamattomuus ja hyperaktiivisuus) .; Tarkkaamattomuus; huolimattomuus; Vaikeus kiinnittäen huomiota ajan; Ei näy kuuntelevan; Jättäminen seurata läpi opettajien tai vanhempien pyyntöihin; Trouble organisoida työtä usein antaa vaikutelman ole kuullut opettajan ohjeiden; Välttäminen tehtäviä, jotka vaativat jatkuvaa huomiota; Menettää tarvittavista aineista tehtävien suorittamiseen; Becoming helposti hajamielinen; Muistamattomuus in day-to-day toimintaa

oireet

Oireita ADHD – tarkkaamattomuus, hyperaktiivisuus tai impulsiivinen käytös – usein näy ensimmäisenä koulussa. Opettaja voi ilmoittaa vanhemmille, että heidän lapsi ei kuuntele, on “hyper” tai aiheuttaa ongelmia ja on häiritsevää. Lapsen ADHD usein haluaa olla hyvä oppilas, mutta oireet tiellä. Opettajat, vanhemmat ja ystävät voivat olla unsympathetic, koska he näkevät lapsen käyttäytymisen huono tai pariton .; Korkea aktiivisuus ja satunnaista impulsiivisuus tai inattentiveness on usein normaalia lasta. Mutta hyperaktiivisuus ADHD on tyypillisesti enemmän sattumanvaraista, huonosti järjestetty ja jolla ei ole todellista tarkoitusta. Ja ADHD-lapset, nämä käyttäytyminen ovat usein riittää, että lapsi on vaikeampaa kuin keskimääräinen aika oppimiseen, tulla toimeen muiden kanssa tai pysyä kohtuullisen turvallinen .; ADHD oireet voivat vaihdella suuresti. Tässä on yhteisiä ominaisuuksia häiriö kahteen pääryhmään (tarkkaamattomuus ja hyperaktiivisuus) .; Tarkkaamattomuus; huolimattomuus; Vaikeus kiinnittäen huomiota ajan; Ei näy kuuntelevan; Jättäminen seurata läpi opettajien tai vanhempien pyyntöihin; Trouble organisoida työtä usein antaa vaikutelman ole kuullut opettajan ohjeiden; Välttäminen tehtäviä, jotka vaativat jatkuvaa huomiota; Menettää tarvittavista aineista tehtävien suorittamiseen; Becoming helposti hajamielinen; Muistamattomuus in day-to-day toimintaa

Diagnoosi

Ei ole olemassa yhtä testiä diagnosoida ADHD. Lapselle, lastenlääkäri voi tehdä diagnoosin, tai voivat tehdä lähetteen asiantuntija. Vanhemmat ja opettajat voivat olla varuillaan ongelma ja voi olla lapsi arvioitiin. Aikuisille mielenterveyden ammattilainen yleensä suorittaa arviointi.

Kuinka kauan se kestää?

Useimmissa ADHD-lapset, oireet alkavat ennen ikää 12 ja kestävät läpi nuoruusiässä. Oireita ADHD voi jatkua aikuisikään.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Vaikka mitään hoitoa eliminoi ADHD täysin, monia hyödyllisiä vaihtoehdot ovat käytettävissä. Hoidon tavoitteena on auttaa lapsia parantaa sosiaalisia suhteita, tehdä paremmin koulussa, ja pitää häiritsevää tai haitallista käyttäytymistä minimiin. Lääkitys voi olla erittäin hyödyllistä, ja se on usein tarpeen.

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärillesi, jos lapsella ilmenee oireita ADHD, tai jos opettajat ilmoittaa, että lapsella on akateemisen vaikeuksia, käytöshäiriöitä tai vaikeuksia kiinnittää huomiota.

Ennuste

ADHD voi aiheuttaa merkittävää emotionaalisia, sosiaalisia ja koulutukseen liittyviä ongelmia. Kuitenkin, kun ADHD diagnosoidaan ja hoidetaan varhain oikein, ehto voidaan hoitaa tehokkaasti, jotta lapset voivat kasvaa jopa olla tuottavia, onnistunut ja täyttää elämää. Vaikka jotkut lapset näyttävät kasvavan ulos heidän ADHD kun he saavuttavat nuori vuotta, toiset ovat elinikäinen oireita.