urheilijan jalka

Urheilijan jalka (tinea pedis) on sieni-infektio, joka yleensä alkaa varpaiden välissä. Sitä esiintyy yleisimmin ihmiset, joiden jalat ovat hyvin hikinen vaikka rajoittuvat tiiviitä kenkiä.

Merkkejä ja oireita urheilijan jalka kuuluu hilseilevä ihottuma, joka tavallisesti aiheuttaa kutinaa, kirvelyä ja polttaminen. Urheilijan jalka on tarttuva ja voi levitä kautta saastuneen lattiat, pyyhkeitä tai vaatteita.

Kun lääkäriin

Urheilijan jalka on läheistä sukua muille sieni-infektiot kuten silsa ja Jock kutinaa. Sitä voidaan hoitaa over-the-counter sienilääkkeiden lääkkeitä, mutta tartunta usein uusiutuu. Reseptilääkkeet ovat myös saatavilla.

Urheilijan jalka aiheuttaa yleensä hilseilevä ihottuma, joka alkaa yleensä välillä varpaat. Kutina on usein pahin heti olet riisua kengät ja sukat. Jotkin urheilijan jalka ominaisuus rakkuloita tai haavaumia. Mokkasiini erilaisia ​​urheilijan jalkojen aiheuttaa kroonisen kuivumista ja hilseily pohjat joka ulottuu puolin jalat. Se voidaan sekoittaa ekseema tai jopa kuiva iho.

Tartunta voi vaikuttaa yhden tai molemmat jalat ja voi levitä kätesi – varsinkin jos naarmu tai poimia klo tartunnan osia jalat.

Jos sinulla on ihottumaa jalka, joka ei parane muutaman viikon kuluttua itsestään hoidon, ota yhteyttä lääkäriin. Hakeudu lääkäriin aikaisemmin, jos sinulla on diabetes ja epäilet urheilijan jalka tai jos havaitset punoitusta, turvotusta, kuivaukseen tai kuumetta.

Urheilijan jalka aiheutuu samantyyppisiä sientä, joka aiheuttaa silsa ja Jock kutinaa. Kostea sukat ja kengät ja lämmin, kosteissa olosuhteissa suosia organismien kasvua.

Urheilijan jalka on tarttuva ja voi levitä kosketukseen tartunnan saaneen henkilön tai kosketuksen saastuneiden pintojen, kuten pyyhkeet, lattiat ja kengät.

Olet suurempi riski urheilijan jalka, jos

Your urheilijan jalka infektio voi levitä muihin kehon osia, mukaan lukien

Joissakin tapauksissa lääkäri saattaa pystyä diagnosoimaan urheilijan jalka pelkästään katsomalla sitä. Auttaa vahvistaa diagnoosin ja sulkea pois muita ehtoja, lääkäri voi

Jos urheilijan jalka on lievä, lääkäri voi ehdottaa käyttäen over-the-counter sienilääkkeiden voide, lotion, jauhe tai spray. Jos urheilijan jalka ei reagoi, ehkä reseptiä lujien lääkitys soveltaa jalat. Vakavia infektioita voi vaatia antifungal pillereitä otat suun.

käydä lääkärin