vatsaröntgeniä

Vatsan X-ray on kuva rakenteiden ja elinten vatsassa (vatsa). Tämä sisältää vatsa, maksa, perna, suurten ja pienten suolien, ja kalvon, joka on lihaksen, joka erottaa rintakehän ja vatsan alueilla. Usein kaksi röntgenkuvat otetaan eri tehtävissä. Jos testi tehdään etsimään tiettyjä ongelmia munuaisten tai virtsarakon, sitä kutsutaan usein KUB (varten munuaiset, virtsajohtimien, ja virtsarakon).

Vatsan X-ray voi olla yksi ensimmäisistä testeistä tehdään selvittää syy vatsa kipu, turvotus, pahoinvointi, tai oksentelua. Ja muiden testien (kuten ultraääni, TT tai laskimoon pyelography) voidaan käyttää etsimään tarkempia ongelmia.

Vatsan X-ray tehdään

Etsiä kivun syy tai turvotus vatsassa tai meneillään pahoinvointi ja oksentelu; Etsi syy kipua alaselässä kummallakin puolella selkärangan (kylkikipu). Vatsan X-ray voi näyttää koko, muoto ja sijainti sekä maksaan, pernaan ja munuaisiin, Etsi kiviä sappirakon, munuaiset, virtsajohtimien, tai virtsarakon; Etsi ilmaa ulkopuolelta suoli (suolet); Etsi kohde, joka on nielty tai otettu ruumiinonteloon; Vahvista oikea asento putkia käytetään lääkärin omassa hoidossa, kuten putki valua vatsaan (nenämahaletku), syöttöputken vatsassa, putki valua munuaisten (nefrostomia putki), katetrin käytetään dialyysi , shunt valua nestettä aivoista vatsaan (VP shuntti), tai muu kuivatus putkia tai katetrien.